Innehållsfiltrering i Japan

Web Control är bara tillgängligt i appen i Japan för att uppfylla japansk lagstiftning.

Web Control är tillgängligt med prenumerationsplanerna Standard, Plus och Premium för Kaspersky-appen.

Med Web Control kan du hantera webbinnehåll på en mobil enhet och skydda dig mot oönskat innehåll online. Du kan till exempel installera Kaspersky-appen på ditt barns enhet och välja vilka webbkategorier och webbplatser som är tillgängliga.

Webbkontroll inkluderar skadlig innehållssköld, som blockerar webbadresser som leder till webbplatser som innehåller farligt piratkopierat material (som identifierats av Safer Internet Association som arbetar med den japanska regeringen). Det här filtret förhindrar också åtkomst till webbplatser som skapats för att stjäla personlig information och ekonomiska detaljer (som identifierats av Japans nationella polisbyrå).

Du måste använda en skyddad webbläsare för att vara skyddad på internet. Visa listan över säkra webbläsare.

Konfigurera Web Control

1. Öppna Kaspersky-appen på barnets enhet.
  2. På den nedre flikraden i Kaspersky-appen trycker du på Alla funktioner .
  3. Tryck på Surfa säkert.
  4. Tryck på Inställningar på skärmen Webbläsare med skydd.
  5. Tryck på Konfigurera innehållsfilter och ställ in den hemliga koden för att se till att endast en vuxen kan ändra dessa funktionsinställningar.

Om du behöver kan du lägga till alternativa åtkomstalternativ.

6. Tryck på Inställningar för innehållsfiltrering på skärmen Säker webbsökning .
  7. I innehållsfiltreringsläget som öppnas ställer du in åldersbegränsningar. Om du väljer Anpassat kan du blockera åtkomst till olika webbplatskategorier.
  8. Gå tillbaka till skärmen Surfa säkert.

Web Control har konfigurerats.

Om det behövs kan du lägga till webbplatser i undantagslistan. Web Control blockerar inte webbplatser som läggs till i undantagslistan även om de tillhör kategorier som begränsas.

Exkludera vissa webbplatser

1. På den nedre flikraden i Kaspersky-appen trycker du på Alla funktioner .
  2. Tryck på Surfa säkert.
  3. Tryck på Inställningar på skärmen Webbläsare med skydd.
  4. Tryck på Konfigurera filtreringsinställningar och ange din hemliga kod.
  5. Tryck på Exklusioner .
  6. På skärmen Uteslutningar som öppnas trycker du på Lägg till uteslutning och anger webbadressen. Tillgång till alla webbsidor på den angivna webbplatsen är tillåten.

Om du bara vill tillåta åtkomst till en webbsida kan du ange adressen och markera kryssrutan Tillåt endast åtkomst till den här webbsidan på webbplatsen.

7. Tryck på Lägg till uteslutning .
  8. Gå tillbaka till skärmen Surfa säkert.